Loading…

READY TO ROCK?

Click the button below to start exploring our website and learn more about our awesome company
Start exploring

Kredit rapporter og kredit indberettende organer

Vi ved alle, at vores finansielle transaktioner er rapporteret til kredit agenturer, at holde styr på hvor godt og hvor hurtigt vi betale vores gæld og, når vi ansøger om et lån til en grund eller en anden, disse agenturer rapporterer vores kredithistorie til potentielle långivere. Men de fleste af os kender en hel del om, hvordan der rent faktisk sker og hvordan vores kredit er bedømt.
Faktum er, at credit reporting har udviklet sig til en industri alle sine egne. Blot et par korte år siden, detail når nogen anmodes om et lån, han eller hun satte kredit referencer–butikker, banker, eller andre personer eller steder med hvem de havde gjort forretninger i fortiden. Som en selvfølge långiver tjekket referencer og besluttet at yde et lån baseret på en sammenlægning af svar fra dem eller ej. Der er virkelig ikke tilfældet længere.
I stedet, der er tre store agenturer, der spore alles kredit og give en kreditvurdering når kontaktet af en potentiel långiver. De tre agenturer er Equifax, beliggende i Georgien; Experian, beliggende i Texas; og Trans Union, beliggende i Pennsylvania. Når en person ansøger om et lån, långiver generelt kontakter en af disse tre agenturer og opnår en kredit score og score hjælper långiver beslutte at yde et lån eller ej.
Credit Scores
Hvordan er en kredit score beregnes? Indtil for nylig, det var en af livets store mysterier, men i de sidste par år nye regler og forordninger har lavet oplysninger mere let tilgængelige. Din kredit score er et tal, der spænder fra 300 til 900, selv om den nøjagtige formel til bestemmelse af dette nummer er proprietære og er ikke udgivet. Dette er, hvordan det fungerer i almindelighed.
· 35% af partituret er baseret på historien om hvordan du har (eller har ikke) betalt dine regninger. Agenturerne holde styr på hvor mange af dine regninger er betalt til tiden, og hvor mange ikke har, samt om nogen af dem er blevet henvist til samling. Du har jo for nylig havde en samling eller undladt at betale noget på tid, jo værre din score vil være.
· 30% af partituret er baseret på den gæld, du har på tidspunktet for rating. Det er omfatter bil og hjem lån, kreditkort gæld, retail store gæld og lignende. Hvis du har flere kreditkort, og de er alle begrænsede ud er dit kredit score lavere.
· 15% af den samlede score er baseret på hvor længe du har haft kredit. Hvis du aldrig har haft kredit eller har kun haft æren for en kort tid, jo lavere bliver din score.
· 10% af scoren er baseret på antallet forespørgsler, der er blevet modtaget om betænkningen, især hvis der er flere i det forløbne år.
· 10% af scoren er baseret på din nuværende kredit og typer af kredit du har. Antallet af kreditkort og lån du har, samt de tilgængelige kredit du har på dit kreditkort og betragtes som.
Fordi din kredit score er baseret på disse faktorer og de er under konstant forandring, ændres din kredit score sammen med dem. Derfor er der ting du kan gøre for at ændre din kreditværdighed og bringe det op.
Ændre din kreditværdighed
Den første ting at gøre er få en kopi af din kredit rapport og sørg for der er ikke nogen fejl på den. Hvis der er, tage skridt til at få dem rettet. Fejl i rapportering opstår, selv om kredit-bureauer gerne for dig til at tro de er idiotsikker. Her er et par flere tips til at forbedre din kreditværdighed.
· Ikke betale hele saldoen på dit kreditkort. Holde omkring 75% af det betalte og holde en 25% balance. Dette gælder flere kreditkort samt.
· Ikke slippe af med din ældre konti. Holde dem åbne. Kredit reportere look i en alder af dine konti, og jo længere du har haft en særlig konto i god stående, jo bedre.
· Betale dine regninger til tiden. Eksperter siger, at dette er sandsynligvis den vigtigste faktor for alle.
· Forhindre henvendelser til din kredit rapport når det er muligt. Din score dråber med antallet af undersøgelser.
Den egentlige nøgle, men er kun få kredit når du har brug for det, og når du får det, bruge det klogt. Du kan skade din kreditværdighed med blot et par sene betaler eller samlinger og det kan tage op til et år for at betale alt om tid til at opbygge en bedre rating.

Skriv et svar